Koulutus

Pro Litografia Ry:n yhtenä päätavoitteena on edistää kivipainannan taitoa. Yhdistys pyrkii myös kasvattamaan taideyleisöä lisätäkseen yleistä tietoisuutta välineestään. Molempia tavoitteita toteuttaakseen yhdistys järjestää litografia-kursseja Helsingin Kivipainossa, Helsingissä, Vallilassa. Yleisölle suunnatut peruskurssit ovat toteutuneet harvakseltaan, mutta välineen jo perusteellisesti tuntevalle jäsenistölle kursseja on järjestetty ahkerasti. Edistyneiden viikonloppu- tai viikkokurssit toteutetaan usein työpajamuotoisina. Kursseilla joko keskitytään tukemaan perustyöskentelyä tai otetaan spurtti ’temppuradalla’ - monimuotoisesta välineestä tuntuu löytyvän loputtomasti uutta opittavaa.

Kurssit ovat aina ainakin osin yhdistyksen maksamia. Opettajina toimivat Helsingin Kivipainon ammattivedostajat.